Allianzu raste operativni profit u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Allianz u CEE regiji ( centralna i istočna Evropa) je izvestio o rezultatima poslovanja u prvom kvartalu 2010. godine. Ukupna premija je porasla za osam odsto i iznosila je 1,1 milijardu evra, što je u poređenju sa istim periodom prošle godine povećanje od jedan procenat.
Operativni profit u prvom kvartalu tekuće godine iznosio je 66 miliona evra, dok je u istom periodu 2009. godine iznosio 78 miliona. U segmentu osiguranja imovine i nezgode u centralnoj i istočnoj Evropi bruto zaračunata premija u prvom kvartalu je porasla sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, odnosno porasla je sa prošlogodišnjih 728 miliona na 782 miliona evra. Sa druge strane operativni profit je 27 posto niži i iznosi 45 miliona evra, što je rezultat snažnog cenovnog nadmetanja i visokih šteta u osiguranju motornih vozila.
Najveći evropski osiguravač je u prva tri meseca 2010.godine, zabeležio rast premije u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja koja su porasla devet odsto i dostigla visinu od 333 miliona evra, u poređenju sa 306 miliona evra u 2009. godini. Kvartalni operativni profit je nastavio da raste i iznosi 21 milion evra, u poređenju sa 16 miliona evra u prvom kvartalu 2009.godine, što predstavlja povećanje od 31 odsto.

Be the first to comment

Leave a Reply