Dunav osiguranje teži da bude lider na tržištu Srbije

Generalna direktorka “Dunav osiguranja” Milenka Jezdimirović izjavila je danas da ta kompanija teži da bude lider ne samo na tržištu osiguranja u Srbiji, već i u pogledu stvaranja regulatornog okvira, radi spajanja stavova struke i nauke.

“Ovaj dan je i napor da ‘Dunav osiguranje’ predstavi nauku i struku zajedno i da sučelimo stavove i iskažemo namere stručnih i naučnih resenja”, rekla je Jezdimirović na regionalnoj konferenciji posvećenoj razvoju tržišta osiguranja u Jugoistočnoj Evropi.
Jezdimirović je naglasila da upravo teme današnjih panela govore o namerama kompanije koja je svoje stručne stavove iznela pre par nedelja u Briselu i evropskim zvaničnicima u toj oblasti i dobila uverenje da “Dunav osiguranje” dobro razmišlja.
“Dunav osiguranje” će tokom konferencije, dodala je ona, kroz razgovore sa partnerskim i konkurentskim kompanijama, pokušati da dodje do pravnih akata koji će biti u skladu sa evropskom regulativom.
Direktorka “Dunav osiguranja” koje je organizator konferencije, precizirala je da je ukupno učešće te kompanije u industriji osiguranja oko 30 odsto.
“Kompanija posluje na potpuno tržišnim i konkurentskim principima, godišnje učestvuje na 300 do 400 tendera, a u 2011. smo poslovali pozitivno. Uprkos ekonomskoj krizi ostvarili smo rast od oko 20 odsto, uglavnom zbog kvalitetnih sluga i stručnog kadra”, kazala je Jezdimirović.

Direktor Agencije za nadzor osiguranja iz Slovenije Sergej Simoniti rekao je da je srpsko tržište jedino gde sve osiguravajuće kuće iz te države posluju.

On je naglasio da tržište osiguranja u Sloveniji nije pogodjeno recesijom i krizom i da su sve kompanije solventne i zaradjuju.
“Naš sektor je zdrav, a naši dalji napori idu u pravcu liberalizacije premija za osiguranje motornih vozila – vaznog pitanja za čije rešenje je potrebno više preduslova kao što su vladavina prava, efikasno sprovodjenje zakona i odgovarajuća regulativa u vezi sa ponasanjem osiguravajući društava”, zaključio je Simoniti.

Be the first to comment

Leave a Reply