EKO-SRBIJA-OSIGURANJE

Unika pokrenula dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Unika (Uniqa) osiguranje pokrenulo je danas novu ponudu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje će omogućiti bolničko, vanbolničko lečenje, preglede u trudnoći, za vreme porodjaja, kao i sistematske preglede u Srbiji i Evropi.

Izvršni direktor za tehniku osiguranja Gordana Bukumirić izjavila je za agenciju Beta da to novo zdravstveno osiguranje nudi “Vital Start” paket koji pokriva troškove vanbolničkog lečenja i “Vital Elegant” osiguravajući paket, koji pokriva troškove bolničkog i vanbolničkog lečenja do 10.000 evra godišnje.

“U ponudi je i treći paket “Vital Elit’ (Elite) koji pokriva troškove vanbolničkog i bolničkog lečenja do 100.000 evra
godišnje uz mogućnost lečenja u najboljim klinikama u Evropi”, navela je ona.

Bukumirić je dodala da je uz “Vital Elit” paket dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja moguće ostvariti pokriće za bolničko lečenje u Evropi sa godišnjim limitom do dva miliona evra.

Kako je kazala, uz ta tri paketa je moguće ugovoriti i pokrića sistematskog pregleda, oftamoloških, stomatoloških usluga, kao i troškove nabavke lekova prepisanih od lekara.

“Za korisnike tih osiguranja napravljena je zdravsvena mreža sa preko 80 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova”, objasnila je Bukumirić i dodala da su te ustanove u obavezi da prime pacijente najkasnije za tri dana i čekanjem ne dužim od 15 minuta.

Direktor marketinga Sonja Marić je podsetila da Unika osiguranje posluje pet godina u Srbiji kao i 150 godina u Evropi.

“U Srbiji smo se za pet godina poslovanja našli na petom mestu medju osiguravajućim kompanijama”, navela je ona i dodala da je tržišno učešće Unike u Srbiji 6,14 odsto.

Kako je kazala Unika trenutno u Srbiji poluje u 32 poslovnice, ima oko 1,2 miliona klijenata i preko 700 zaposlenih.

Marić je podsetila da je pre pet godina ta osiguravajuća kuća imala 100 zaposlenih, kao i da je do sada u poslovanje uložila više 50 miliona evra.

Be the first to comment

Leave a Reply