Erste grupa planira da kupi još neku banku u Srbiji

Izvršni direktor Erste grupe Andreas Treicl izjavio je da će ta austrijska bankarska grupacija kupiti neku banku u Srbiji, ako se za to ukaže prilika.
“Voleo bih da je Erste banka prisutnija na tržištu Srbije i ako nam se ukaže prilika za kupovinu neke banke, to ćemo uraditi”, rekao je Treicl u intervju za novi broj beogradskog magazina Bankar.

On nije želeo da precizira koja bi od banaka koje posluju u Srbiji mogla da bude “meta” preuzimanja. Erste grupa u Srbiji posluje od sredine 2005. godine, kada je kupila Novosadsku banku.

Trajhl je ocenio da je pogrešno to što su nakon krize uglavnom sve banke nastavile da rade, ali je dodao da je to realnost.

“Mislim i da će se ubuduće videti veća razlika izmedju dobrih i loših banaka. Biće veoma interesantno videti kako će u budućnosti poslovati banke u kojima je vlasništvo preuzela država”, istakao je izvršni direktor Erste grupe.

Treicl je ocenio da će novi, Bazel 3 sporazum, koji propisuje veći nivo adekvatnosti kapitala banaka, doprineti da bankarski sistem bude stabilniji, ali je dodao da to nije garancija da ubuduće neće biti novih kriza.

Be the first to comment

Leave a Reply