Ima milionsko carstvo, a ne zna da čita !!!

Jedan od najbogatijih britanskih tajkuna priznao je javno jednu veliku tajnu. Rekao je da nikad nije naučio da čita. Andreas Panajotu je 45-godišnji mega milioner, koji ne može da pročita ni svoje ime i prezime, ali zato njegovo carstvo vredi 656 miliona dolara. Ali, uzrok njegove nepismenosti nije neznanje, već disleksija.

‘Kao dete, davao sam sve od sebe kako bih naučio da čitam’, rekao je Panajotu, a prenosi The Sun. On je i ponosni otac petoro dece i 200. najbogatiji Britanac. Školu je napustio sa 14 godina, s disleksijom je učio da se nosi tako da je pamtio oblike ključnih reči, umesto slova.

‘Reči se jednostavno pomešaju u mojoj glavi. Kad vidim imena ili nadimke koje dotad nisam zapamtio, jednostavno ne mogu da ih pročitam’, dodao je. Panajotu je rođen u porodici grčkih Kiprana, a pre se bavio i boksom, ali pravu karijeru našao je u bavljenju nekretninama, odnosno gradnjom hotela i drugih nekretnina.

Priznaje, kako dok se vozi putevima, još uvek proživljava teskobu, jer mora da se koncentriše kako bi dešifrovao šta govore saobraćajni znakovi. Ispunjavanje dokumenata mu je isto tabu, a on je naučio kako da izbegava takve situacije pametnom organizacijom svojih aktivnosti, prenose agencije.

Be the first to comment

Leave a Reply