Isplanirao ranjavanje da bi dobio novac od osiguranja

Dragan Matković (27), radnik obezbeđenja Instituta u Sremskoj Kamenici koji je ranjen 7. oktobra ove godine, inscenirao je napad na sebe u dogovoru s prijateljem Sašom Karakašem (25) kako bi dobio 10 miliona dinara od osiguranja i isplatio dugove!
Ovo je utvrdila policijska istraga koja je započeta odmah posle ranjavanja Matkovića, koji je zbog svoje „hrabrosti“ nezvanično proglašen herojem Novog Sada pošto je „rizikovao život da bi sprečio lopove da ukradu auto“.
Kako saznajemo, istina je otkrivena kad je Saša Karakaš (25) iz Čelareva policiji priznao da se s Matkovićem dogovorio da mu puca u stomak kako bi mu pomogao da naplati osiguranje. Pošto bi Matkoviću stigao novac, prema dogovoru bi ga podelili napola!
– Isplanirali su da to urade tako što će isfolirati pokušaj krađe automobila jednog lekara zaposlenog u Institutu koji, kao, sprečava Matković. Na taj način portir bi postao heroj i niko ne bi doveo u pitanje novac dobijen od osiguranja – kaže naš sagovornik.
Karakaš je 7. oktobra došao do Novog Sada taksijem, a zatim se nedaleko od Instituta našao s Matkovićem. Prvo su ciglom razbili vozačevo staklo na kolima, a potom je Karakaš pucao Draganu u stomak i naneo mu prostrelnu ranu:
– Portir je krvareći sačekao nekih dvadesetak minuta kako bi drugu dao dovoljno vremena da pobegne, pa je zvao u pomoć – priča naš izvor iz istrage.
Istraga je utvrdila da je Saša, navodno, Dragana rukama stiskao za vrat kako bi napad delovao uverljivije:
– Matković se sumnjiči za lažno prijavljivanje i nelegalno držanje oružja, a Karakaš za nanošenje lakih telesnih povreda i nelegalno držanje oružja – kaže naš izvor.
Podsetimo, Matković je tvrdio da je zatekao dve osobe u obijanju „kije“ u vlasništvu jednog od lekara tog Instituta. On je rekao da se upustio u borbu s razbojnicima, a da je prilikom rvanja s jednim od njih ranjen.
„Herojskom činu“ portira Instituta mediji su pridali veliku pažnju. Dan posle „napada“, 8. oktobra, u bolnici ga je posetio gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, koji je izrazio podršku i divljenje Draganu Matkoviću. Pavličić je nakon obilaska ranjenog u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine rekao da je „danas malo takvih ljudi koji su spremni da žrtvuju svoj život kako bi sprečili druge u izvršenju krivičnog dela“.
Zamenik načelnika PU Novi Sad Stevan Krstić rekao je da se intenzivno radi na pronalaženju počinilaca i da policija duguje veliku zahvalnost Draganu Matkoviću na velikom požrtvovanju na radnom mestu.
– Ipak, smatram da nije bilo potrebno toliko požrtvovanje, jer je očigledna nesrazmera između jednog automobila i ljudskog života – rekao je tada Krstić.

Be the first to comment

Leave a Reply