Lizing Rajfajzen rent dobija zajam od 10 miliona evra

Lizing kompanija “Rajfajzen rent” (Raiffeisen rent) u Srbiji dobiće od svoje centrale, austrijske “Rajfajzen” banke, zajam od 10 miliona evra koji će iskoristiti za povećanje likvidnosti. Namera centrale “Rajfajzen” banke je da omogući svojoj podružnici u Srbiji da zajam od 10 miliona evra iskoristi kako bi zadržala sadašnje klijente i proširila poslovanjeGaranciju za zajam, u iznosu od 13,8 miliona dolara, dala je Multilateralna agencija za osiguranje investicija (Miga), deo Grupe Svetske banke.
To je šesta po redu garancija Mige za podršku podružnici centrale “Rajfajzen” banke koja se bavi lizingom u Srbiji i data je na period od šest godina.
U saopštenju Svetske banke se navodi da srpsko tržište lizinga trenutno oseća posledice finansijske krize, što se ogleda u smanjenoj likvidnosti kompanija koje se bave tom delatnošću.
Dodaje se da je namera centrale “Rajfajzen” banke da omogući svojoj podružnici u Srbiji da zajam od 10 miliona evra iskoristi kako bi zadržala sadašnje klijente i proširila poslovanje.Očekuje se, istakla je Svetska banka, da će novčana podrška “Rajfajzen rentu” doprineti razvoju finansijskog tržišta u Srbiji i pomoći da se zadovolji rastuća potreba preduzeća za lizingom, kao načinom finansiranja njihove aktive.
Garancija Mige za jačenje sektora lizinga u Srbiji je u sladu sa Strategijom partnerstva Grupe Svetske banke za Srbiju za period 2008-2011, koja podstiče privredni razvoj zasnovan na privatnom sektoru.

Be the first to comment

Leave a Reply