Nova stranka: Za koga se uništava “Dunav osiguranje”

Nova Stranka Zoran Živković

Nova stranka: Za koga se uništava “Dunav osiguranje”

Već je postalo pravilo da čega god se SNS dohvati, to je osuđeno na propast, navela je Nova stranka istakavši da je u slučaju “Dunav osuguranja prevazišla sebe” i upitala ko je kupac za koga se ta kompanija uništava.

Nova Stranka Zoran Živković
Nova Stranka Zoran Živković

“Niko razuman od ove nesposobne vlasti nije ni očekivao da profitabilnom učini Železaru Smederevo ili Er Srbiju, ali je u slučaju najveće osiguravajuće kompanije, Dunav osiguranja, prevazišla sebe i pokazala do koje mere je pogubna za srpsku privredu.

Kompanija Dunav osiguranje je “uspela” da u 2014. godini ostvari gubitak od 12 miliona evra i pored poskupljenja auto osiguranja od 45 odsto, koje čini više od 40 odsto svih zaključenih ugovora i znatno utiče na ukupan prihod kompanije, navodi se u saopštenju.

Ostala osiguravajuća društva u privatnom vlasništvu rade profitabilno, dodala je Nova stranka i kao primere navela Generali Osiguranje Srbija, koja ima devet miliona evra dobiti i bez pomoći Vlade Srbije koja je rebalansom budžeta za 2014. godinu dokapitalizovala Dunav osiguranje sa 4,8 milijardi dinara.

Dunav osiguranje
Dunav osiguranje

Pored toga, menadžment Dunav osiguranja je retroaktivno otpisao potraživanja od preko tri milijarde dinara i povećao gubitak u 2013. godini kako i ovako katastrofalni rezultati u 2014. godini ne bi bili još gori, navedeno je u saopštenju Nove stranke.

“Te neosporne, proverive činjenice nameću tri pitanja koja ovim putem Nova stranka postavlja premijeru Srbije: ko je kupac za kojeg se uništava Dunav osiguranje i time snižava cena kompanije, kojim firmama je retroaktivno otpisano potraživanje od preko tri milijarde dinarai da li ovim mahinacijama koordinira brat premijera kao član Nadzornog odbora Udruženja osiguravača Srbije”, piše u saopštenju.

“Ukoliko umesto odgovora usledi još jedan izliv frustracija premijera koji vodi najnesposobniju i najkorumpiraniju vladu, što potvrđuje i 10. pozicija među najneefikasnijim vladama na svetskoj listi Svetskog ekonomskog foruma, smatraćemo da su naše sumnje opravdane”, navodi se u saopštenju Nove stranke.