Ovi ljudi su lažirali svoju smrt na NEVEROVATNO GLUP NAČIN

Čest razlog lažiranja smrti je naplata životnog osiguranja. U modernom svetu ideja da glumite svoju smrt prilično je nerealna, ali ako se vratimo u 1800-e ili 1900-e godine, lažiranje je bilo prilično lako. Čak i da telo nije previše ličilo na vas, nisu postojali DNK testovi koji su utvrđivali identitet. Ovo su neke prevare koje se ipak nisu završile baš slavno.
 zivotno-osiguranje
Lažiranje smrti zbog naplate životnog osiguranja
Čovek zvani Kumf
Prema izdanju “The Daily Democrat” iz 1889 godine, Nemac po imenu Kumf uhvaćen je u prevari kad je pokušao da naplati novac od osiguranja. Sve je počelo kad se prerušio u svoju navodnu suprugu i podneo zahtev za osiguranje života. Posle kratkog vremena, Kumf je lažirao bolest i svoju smrt, starajući se da bude viđen u to ubedi svog lekara, kako bi cela njegova laž bila uverljivija.
“Ubrzo nakon “smrti”, Kumf je opet postao svoja supruga, koja je otišla da naplati osiguranje svog skoro preminulog muža”, pisale su tada novine.
daily-democratKada je porodični lekar otišao još jednom u njegovu kuću kako bi ispitao telo, susreo se sa Kumfovom “suprugom”, koja ga je odvela u mračnu sobu gde je nateran da napiše smrtovnicu.
Kumf je otišao na svoju sahranu, prerušen u svoju suprugu, a ubrzo nakon toga je naplatio novac od osiguranja.
“Na njegovu nesreću Kumf je jednog dana pijan izašao na ulicu bez maske “svoje supruge”, nakon čega je uhvaćen i uhapšen”, pisao je “The Daily Democrat”.
 mafia-osiguranje
Štipanje u Parizu
Ova priča nas vodi u Pariz 1890. godine. Prema pisanjima tadašnjih listova, žena kojoj je propao privatni biznis, imala je problema sa kreditima koje nije mogla da otplati. Policija je krenula u zaplenu njene imovine, međutim, kad su stigli u kuću, zatekli su njeno mrtvo telo, obučeno i sređeno u krevetu u spavaćoj sobi. Na sreću poverilaca, policija je imala sumnje u vezi sa ovom iznenadnom smrću. Oni su odlučili da “leš” uštinu, a ona je počela da vrišti. Ubrzo joj je konfiskovana sva imovina i prevarantkinja je izbačena na ulicu.
Slučaj Henrija Švarca
Švarc je bio pronalazač koji je u avgustu 1925. godine umro u eksploziji u svojoj laboratoriji. Ništa neobično, dok policija kasnije nije saznala da je imao pozamašnu sumu životnog osiguranja. Tada su oslučili da ispitaju leš i pozvali u pomoć stomatologa, koji je otkrio da zubi nisu Švarcovi. Policija je izdala nalog za Švarcovo hapšenje i optužila ga za ubistvo.
 life-insurance
Grofovska prevara
U 1870. godini, mađarski grof Enling je živeo u Njujorku, sa svojom ženom i ljubavnicom. Uprkos svojoj tituli, Enling je imao velikih novčanih probelma, pa je odlučio da životno osigura svoju ljubavnicu. Ona je zatim lažirala bolest, a grof je pozvao priučenog nadrilekara da konstatuje njenu navodnu smrt. Enling je nakon proglašenja smrti ubrzo naplatio polisu osiguranja i napunio svoju kasu. Međutim, osiguravajuća kompanija je bila sumnjičava i naredila je ekshumaciju njenog groba. Umesto tela, u kovčegu su našli naslagane cigle. Grof i njegova ljubavnica su ubrzo uhapšeni.
Ubistvo u Beču
Glavni lik ove priče je vozač Toman, koji je kako bi naplatio polisu osiguranja, ubio čoveka, uzvadio mu oči, odsekao nos i obukao ga u svoju garderobu. Na kratko vreme je uspeo da prevari osiguravajuću kuću, ali policija je na kraju ipak otkrila njegovu, ne tako dobro osmišljenu prevaru.