Promene u vrhu Delta Generali Osiguranja

Posle nedavnih promena u Wiener Stadtische osiguranju, još jedna velika osiguravajuća kuća suočava se sa sličnom situacijom. Prema saznanjima internet portala OsigurajteSe,  predsednik UO i generalni direktor DELTA GENERALI osiguranja, Nebojša Divljan, povlači se sa ove funkcije. Po navodima izvora portala Osigurajtese.rs , Nebojša Divljan će zauzeti neku od ključnih pozicija u upravljanju i ostati u okviru Delta holdinga, ali više neće biti zadužen za osiguranje.

Biografija: Nebojša Divljan, diplomirani ekonomista, rodjen u Kragujevcu, svoju uspešnu karijeru započeo je u rodnom gradu, u rukovodstvu Zastava grupe. U DELTA GENERALI osiguranju zaposlen je na mestu generalnog direktora još od 1998. godine, kada je ova osiguravajuća kuća, tada Delta osiguranje, i osnovana. Danas je to treća osiguravajuća kuća u Srbiji po visini ostvarene premije.  Nebojša Divljan je takođe obavljao dužnost predsednika Udruženja osiguravača Republike Srbije, dok je trenutno na poziciji člana Uprave UOS.  Nedavno je, u ime DELTA GENERALI osiguranja, primio priznanje Kluba privrednih novinara, koje je proglasilo DGO za “Kompaniju koja je obeležila deceniju”.

Jos uvek je neizvesno ko će , u slučaju odlaska Divljana, doći na njegovo mesto i preuzeti kormilo kompanije u svoje ruke.

Be the first to comment

Leave a Reply