REGIONALNI SKUP OSIGURAVAČA

Generalna direktorka Dunav osiguranja Milenka Jezdimirović najavila je danas da će u sredu, 28. marta, u Beogradu biti održana regionalna konferencija o razvoju osiguranja u jugoistočnoj Evropi, čiji je organizator i domaćin  kompanija Dunav osiguranje.

Gospodja Jezdimirović je, u izjavi FoNetu, istakla da je ovo važan događaj za kompaniju, ali i finansijsko tržište u okruženju.

Prema njenim rečima, konferenciji će prisustvovati predstavnici Evropske komisije zaduženi za reformu finansijskog sektora u domenu osiguranja, predstavnici osiguravača iz regiona, država članica Evropske unije, Narodne banke Srbije i Vlade Srbije.

Ono što je važno za kompaniju jeste regulativa koju će sadržati novi Zakon o osiguranju, čije se donošenje planira
ove ili naredne godine, naglasila je Jezdimirović, ali i harmonizacija sa evropskim direktivama i zakonodavstvom.

Na konferenciji će, kako je naglasila, biti razmatrana i pitanja vlasničke strukture kapitala u oblasti osiguranja, imajući u vidu da je Dunav u državnom vlasništvu, kao i status kompozitnih kompanija za osiguranje.

Na dnevnom redu će, prema rečima Jezdimirović, biti i tema razdvajanja ili nerazdvajanja životnog i neživotnog osigranja u dve kompanije, iako je na Zapadu moguće da postoji jedinstvena kompanija, koja radi obe vrste osiguranja.

Jedna od važnih tema biće i primena međunarodnog principa “Solvensi II”, koji promeniti način upravljanja osiguravajućim kompanijama, najavila je Jezdimirović.

Imaćemo mogućnost da ekskluzivno čujemo mišljenje struke i nauke, rekla je Jezdimirović i podsetila da je kompanija
Dunav osiguranje pre tri nedelje u Briselu dobila uveranja stručnjaka da je na pravom putu.

Jezdimirović je istakla da su na konferenciju pozvane i sve kompanije, konkurenti i partneri Dunav osiguranja iz regiona.

Be the first to comment

Leave a Reply