“Sogaz Srbija” počinje sa radom

Osiguravajuća rusko-srpska kompanija „Sogaz Srbija“ počela je da posluje na našem tržištu, sa sedištem u Novom Sadu.

Ovo je prva podružnica osiguravajuće kompanije „Sogaz“ van Rusije, koja je glavno osiguravajuće društvo njihove gasne industrije i posluje sa sedištem u Moskvi.

Ova kompanija osigurava i ruskog giganta „Gasprom“. Osnivači firme „Sogaz Srbija“ su ruski „Sogaz“ sa 51 odsto vlasništva i Javno preduzeće „Srbijagas“ iz Novog Sada sa udelom od 49 odsto.

Osnivanje „Sogaz Srbija“ omogućiće nam da iskoristimo sve mogućnosti za osiguravanje rizika naših korporativnih partnera koji aktivno posluju u Srbiji – rekao je Evgeniji Logovinskij, zamenik predsednika odbora „Sogaz“, i dodao da on veruje da će nova kompanija u Srbiji u budućnosti postati univerzalno osiguravajuće društvo koje će moći da radi sa velikim preduzećima, ali i da građanstvu ponudi veliki spektar osiguravajućih usluga kako bi se uspešno takmičilo sa ostalim vodećim osiguravajućim kompanijama na srpskom tržištu.

Podsećamo da je „Sogaz“ još 2010. odlučio da uđe na srpsko tržište, ali je tek krajem 2011. ova kompanija dobila dozvolu za rad od Narodne banke Srbije. Osnivački kapital biće šest miliona evra.

Be the first to comment

Leave a Reply