Sosiete banka i EBRD potpisale ugovor o kreditu

Sosiete ženeral banka u Srbiji potpisala je  sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) ugovor o kreditu od 20 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća. Kako je kazala članica izvršnog odbora Sosiete ženeral banke Sonja Miladinovski, mala i srednja preduzeća od danas moći da ponose zahteve za kredite namenjene unapređenju poslovanja i refinansiranju drugih dugovanja.
“Plan Sosiete banke je da poveća kreditiranje malih i srednjih preduzeća i da se njihov sadašnji udeo u ukupnom kreditnom portfelju banke od jedne milijarde evra udvostruči sa sadašnjih deset na dvadeset odsto”, kazala je ona.
Miladinovski je kazala da će kamatna stopa i iznos kredita zavisiti od kreditnog rizika firme i drugih okolnosti.EBRD je Sosiete ženeral banci kredit dala na rok od pet godina uz kamatu šestomešečni euribor plus 2,5 odsto godišnje.
Direktorka EBRD-a u Srbiji Hildegard Gaček kazala je da će nova kreditna linija obezbediti neophodno finansiranje za mala i srednja preduzeća u vreme kada imaju teškoće da pronađu sredstva za dalji razvoj.
Ona jer kazala i da EBRD pregovara sa Sosiete ženeral bankom o finansiranju i njihovih drugih projekata i izrazila očekivanje da će uskoro biti potpisani novi ugovori namenjeni tržištu Srbije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply