Svetski lider u osiguranju odabrao Beograd za centar regiona

Svetski lider u oblasti osiguranja, “Aksa” (Axa) odabrala je Beograd za centralu njihovog poslovanja u regionu, najavili su danas predstavnici menadžmenta te kompanije.

– “Aksa”, koja posluje u više od 60 zemalja sveta i prošle godine je ostvarila ukupan prihod od oko 90 milijardi evra, odabrala je Srbiju zato što ima nerazvijeno tržište osiguranja, ali se očekuje visoka stopa rasta privrede – rekao je novinarima direktor razvoja novih tržišta “Akse” za region Mediterana i Latinske Amerike Frederik Fležu.

Kompanija planira da u narednih četiri-pet godina bude među prvih pet osiguravajućih društava u Srbiji i uvede potpuno nove vrsta usluga u osiguranju na domaćem tržištu.

Radi ilustracije razvijenosti domaćeg tržišta, Fležu je naveo da učešće prosečne premije osiguranja u bruto domaćem proizvodu (BDP) Srbije iznosi oko 1,9 odsto, dok u razvijenim zemljama dostiže devet procenata BDP.

Posle preuzimanja “Kredi Agrikol lajf” osiguranja u Beogradu, u septembru 2010, “Axa” je dobila i licencu Narodne banke Srbije (NBS) za poslove u oblasti životnog osiguranja, a za nekoliko nedelja očekuje i licencu za neživotno osiguranje, rekao je Fležu.

Be the first to comment

Leave a Reply