Udruženje osiguravača Srbije nastavlja humanu misiju

Udruženje osiguravača Srbije i ministar Aleksandar Vulin

Udruženje osiguravača Srbije nastavlja humanu misiju

Deci najugroženijih porodica koje primaju socijalnu pomoć, Udruženje osiguravača Srbije (UOS) obezbedilo je vaučere u vrednosti od 20.000 dinara za kupovinu sportske opreme.

Udruženje osiguravača Srbije i ministar Aleksandar Vulin
Udruženje osiguravača Srbije i ministar Aleksandar Vulin

Pomoć je dobilo 63 dece, a vaučere je uručio ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Time je Udruženje nastavilo socijalno odgovorno ponašanje, podržavajući akcije koje za cilj imaju pomoć deci.

– Kompletna industrija osiguranja uvek je bila društveno odgovorna i zadovoljstvo nam je da podržimo takve akcije. Deca su najveće blago i u njih moramo najviše da ulažemo – naglašava generalni sekretar UOS Duško Jovanović.

Udruženje je u prethodnih godinu dana doniralo više od 120 novogodišnjih i uskršnjih paketića sa sportskom opremom štićenicima domova za decu i omladinu u Somboru, Beloj Crkvi, Kruševcu i Užicu.

40 đaka i studenata iz ustanova socijalne zaštite i iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu i socijalnu pomoć, dobilo je šestomesečne stipendije od po 10.000 dinara.

Udruženje je podržalo projekat Kancelarije za KiM i stipendiralo 20 najuspešnijih studenata Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, a milion dinara donirano je za nagradu „Čovek godine“. Stanovništu pogođenom poplavama, dodeljena je novčana pomoć od miliona dinara, a za 500 osnovaca iz poplavljenih područja, obezbeđen školski pribor.

– Posebnu pažnju posvećujemo bezbednosti dece u saobraćaju. Za 200 osnovaca sa KIM i iz hraniteljskih porodica iz najvećih gradova Srbije organizovali smo specijalnu nastavu. Za vozače je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, štampana brošura „Vodič za bezbedno putovanje“ koja je besplatno deljena svima koji su automobilom izlazili iz Srbije – podsetio je Jovanović.

Iako u osnovi humanitarne, te aktivnosti pokazuju da su Udruženje i industrija osiguranja društveno odgovorni subjekti, spremni da deo dobiti podele sa zajednicom.