UNIQA osiguranje postala član EUPHORIA

Unika osiguranje (UNIQA) postalo je jedini iz Srbije član Euforije (Euphoria), međunarodne organizacije za obradu štete na motornim vozilima, objavila je danas ta osiguravajuća kuća.

Euforija već 12 godina uspešno rešava odštetne zahteve nastale kao posledica saobraćajnih nezgoda u inostranstvu.

Članstvo u Euforiji omogućava punu zaštitu domaćim licima oštećenim u saobraćajnim nezgodama koje su nastale u našoj zemlji a prouzrokovali su ih vozači iz inostranstva osigurani u osiguravajućim kućama članovima Euforije.

Da bi se nadoknadila šteta nastala od stranog lica, domaći vozači, bez obzira kod kog osiguranja je vozilo osigurano, prijavljuju štetu Unika osiguranju koje nadoknadi štetu i zatim je, preko Euforije, refundira od stranog osiguravača.

Princip Euforije je “jedna zemlja–jedna članica” i u njenom članstvu su osiguravajuće kuće iz Češke, Irske, Norveške, Danske, Holandije, Italije, Mađarske, Belgije, Švedske, Luksemburga, Francuske, Portugalije, Španije, Britanije, Nemačke, Finske, Austrije, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske i sada Srbije.

Unika, članica Unika grupe Austrija, u Srbiji posluje od 2006. i to kroz dve kompanije – Unika životno osiguranje i Unika neživotno osiguranje.

Prema zvaničnom izveštaju Narodne banke Srbije, Unika je drugu uzastopnu godinu proglašena za najažurniju u isplati štete obaveznog osiguranja od autoodgovornosti, navela je ta kuća.

Be the first to comment

Leave a Reply