Adris zainteresiran za ACI i ostatak dionica Croatia osiguranja

Ante Vlahović: Adris Grupa još se jednom potvrdila kao vjerodostojan nacionalni investitor. Učinili smo sve što smo mogli da Croatia osiguranje ostane hrvatska tvrtka. Predstoji nam ozbiljan posao razvoja tvrtke kako bi Croatia osiguranje postalo regionalni lider, poručio je šef Uprave Adris Grupe nakon odluke Vlade.
Ante Vlahović: Adris Grupa Učinili smo sve što smo mogli da Croatia osiguranje ostane hrvatska tvrtka. Predstoji nam ozbiljan posao razvoja tvrtke kako bi Croatia osiguranje postalo regionalni lider, poručio je šef Uprave Adris Grupe nakon odluke Vlade.

izvor: SEEbiz

Adris Grupa zainteresirana je za kupnju državnih udjela u Croatia osiguranju i ACI-iju koji bi se mogli uskoro naći na prodaju.
Potvrdu da se preuzimanje tih državnih tvrtki uklapa u Adrisove poslovne planove Glas Istre je dobio od Predraga Grubića, direktora korporativnih komunikacija rovinjske kompanije.
– S obzirom na naš dosadašnji poslovni angažman i vlasnički udio u Croatia osiguranju, posve je logično da smo zainteresirani za preostali udio,” rekao nam je Grubić i dodao:
“Jednako tako, ostajemo pri tome da, ukoliko država tako odluči, sudjelujemo u privatizaciji ACI-ja. Adris je ambiciozna hrvatska tvrtka i nije iscrpila svoj investicijski potencijal.”
Dakle, premijer Tihomir Orešković već ima prve potencijalne kupce za tridesetak posto državnih dionica Croatia osiguranje, ali i za ACI, čija privatizacija na red dolazi tek u “drugom krugu” prodaje državnih tvrtki. Za ACI su, navodno, zainteresirani i turski ulagači koji sudjeluju u ponudi nautičkog turizma u Hrvatskoj, ali iz Adrisa poručuju da bi i domaća tvrtka mogla preuzeti tu značajnu kompaniju koja je još uvijek u pretežnom državnom vlasništvu.