As osiguranje ostvarilo 6,1 milion premija

Najmlađe osiguravajuće društvo u Srbiji As osiguranje za godinu i po je ostvarilo 6,1 milion evra premija, što je za milion više nego što je bilo planirano, izjavio je danas predstavnik osnivača, kompanije Adriatik Slovenike Gabrijel Škof.


As osiguranje je osnovala druga po veličini osiguravajuća kuća u Sloveniji, Adriatik Slovenika. Osnivački ulog bio je pet miliona evra.

Predsednik Uprave Adriatik Slovenike, Škof je na svečanosti otvaranja novih prostorija kazao da je As neživotno osiguranje u Srbiji počelo da radi u vreme najveće ekonomske krize, ali i da je pored toga ostvarilo poslovni rezultat iznad očekivanja.

Predsednik Upravnog odbora As osiguranja Jova Miloradić kazao je da su za godinu i po dana ostvarili udeo od oko jedan odsto na tržištu osiguranja Srbije.

On je kazao da je cilj da u naredne dve godine As osiguranje ima udeo do 2,5 odsto ukupnog osiguranja i istakao da već ima udeo od 2,4 odsto u osiruranju auto odgovornosti.

Miloradić je kazao da, kada je pre godinu i po dana, As počeo da radi, nije mogao očekivati da će biti “ovako teško”.

On je, ipak, dodao da o uspešnosti poslovanja govori to što As osiguranje ima 40 zaposlenih i da po svakom od njih ima 140.000 evra premija, dok je u Srbiji prosek 75.000 evra.

Be the first to comment

Leave a Reply