Delta Đenerali osiguranje ostvarilo premiju od 5,3 milijarde dinara

Prema listi magazina “Forčn” (Fortune), Đenerali grupa, u okviru koje posluje Delta Đenerali osiguranje, sa 126 milijardi dolara prihoda nalazi se na 19. mestu liste 500 najvećih svetskih kompanija.
Delta Đenerali osiguranje (Generali) je  za prvih šest meseci ove godine ostvarilo ukupnu premiju od 5,3 milijarde dinara, što je za osam odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je danas ta kompanija.
U saopštenju se navodi da je premija životnog osiguranja porasla za 13,6 odsto, a neživotnog za 6,6 procenata.
Predsednik Upravnog odbora i generalni direktor Delta Đenerali osiguranja Nebojša Divljan istakao je da je i pored ekonomske krize prva polovina godine završena “dobrim rastom”.
“Imali smo rast premije od osam odsto i to je dobar rezultat, posebno imajući u vidu da je po preliminarnim rezultatima ukupno tržište poraslo za oko četiri procenta”, kazao je Divljan.
Dodao je i da “tržište neće zabeležiti značajnija pomeranja ukoliko se ne postave novi zakonski okviri poslovanja i ne podstakne segment životnih osiguranja”, zbog čega očekuje da će predlog poreskih olakšica koji su predložili državi, uskoro dobiti pozitivan odgovor.

Be the first to comment

Leave a Reply