DinaCard karticom putem SMS račun za fiksni telefon

 

Od marta ove godine, korisnici DinaCard kartica mogu da putem SMS poruke, bez provizije, plate račun za fiksni telefon. Zahvaljujući ovoj usluzi koju je omogućio Telekom Srbije, korisnik DinaCard kartice može da putem mobilnog telefona, bez dodatnih troškova, izvrši plaćanje mesečnog računa za usluge fiksne telefonije na bilo kom mestu i u bilo koje vreme.

Prednost ovakvog načina plaćanja računa je to što se račun može platiti čak i kada je korisnik u romingu, a sama procedura plaćanja je izuzetno jednostavna. Korisnik, naime, šalje SMS sa sadržajem: TEL broj telefona (npr. TEL 0112345678) na predviđeni broj 8686, a svaka transakcija se potvrđuje  mPIN-om.

Za korišćenje usluge plaćanja mesečnog računa SMS porukom za fiksni telefon korisnici treba da se registruju u banci koja je izdala njihovu DinaCard karticu. Pri tome, ranija registracija za plaćanje računa putem mobilnog telefona (plaćanje postpejd računa za mobilni telefon) sa DinaCard kartice važi i za plaćanje računa za fiksni telefon.

Pored plaćanja računa za fiksni telefon, plaćanja postpejd računa za mobilni telefon i dopune pripejd kredita, registrovanim korisnicima DinaCard kartice koji su ujedno i korisnici mreže Mobilne telefonije Srbije omogućeno je da SMS porukom plate i račune za Open ADSL, Open IPTV i Web. Više informacija o ovom servisu korisnici mogu pronaći na veb-sajtu Mobilne telefonije Srbije, putem linka: http://www.mts.telekom.rs/index.php/sms-placanje-racuna-za-fiksni-telefon.html, kao i na sajtu DinaCard: www.dinacard.nbs.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply