Dunav osiguranje, najpovoljnije osiguranje – rast na svim poljima

dunav osiguranje aleksandar kojic najpovoljnije osiguranje

Kompanija Dunav osiguranje je u prvih devet meseci 2015. imala neto dobitak od 832 miliona dinara.

Kako se ističe u saopštenju, Dunav osiguranje u svim segmentima poslovanja u ovoj godini beleži rast, što joj obezbeđuje i rast tržišnog učešća koji je već na sredini 2015. godine dostigao 27,8 odsto.

Navodi se da prihodi premije iznose 13,2 milijarde dinara, što predstavlja povećanje od 15,6 odsto u odnosu na isti period lane.

Menadžment Dunav osiguanja je, ističe se, pored urednog izmirivanja tekućih obaveza po svim osnovama uspeo da isplati i dospele neizmirene obaveze u iznosu od oko 950 miliona dinara koje je zatekao u bilansima na dan stupanja na dužnost.

Ta kompanija je, kako se navodi, u procesu adekvatnog upravljanja povezanim pravnim licima, realizovala niz promena (kadrovske, organizacione, upravljačke i druge), što je dovelo do podizanja njihovih poslovnih performansi.

Dodaje se da su povezana pravna lica u periodu januar–septembar 2015. godine ostvarila znatno bolje rezultate nego u istom periodu 2014.

Kompanija Društvo za reosiguranje Dunav re ostvarilo je neto dobitak za posmatrani period spram iskazanog gubitka u prethodnoj godini, dok su privredna društva Dunav auto, Dunav društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom i Dunav Stokbroker. ostvarila veće neto dobitke u tekućoj godini u odnosu na prethodnu, dok je privredno društvo Dunav osiguranje Banja Luka ostvarilo manji gubitak u poređenju sa istim periodom lane.