Folksbanka je u 2010. povećala broj klijenata za 17,8 odsto

Folksbanka je prošlu godinu uprkos krizi završila sa profitom od 10,9 miliona evra, odobrivši 267 miliona evra kredita građanima i 285 miliona evra privredi – izjavio je juče Aksel Humel, predsednik Izvršnog odbora ove banke.
On je naglasio da među kreditima namenjenim preduzećima 40 odsto čine prekogranični krediti, koje je odobrila matična kuća Folksbanke, a da su među pozajmicama koje uzimaju građani dinarski zajmovi izuzetno popularni.
– To je najviše zbog fiksnih kamata koje nudimo jer se građanima dopalo to što im se ne može dogoditi da im kamata skoči – rekao je Humel, dodajući da su stambeni krediti jedini kod kojih nije moguće odobriti dinarski kredit. Humel je dodao da je više od 80 odsto ukupnog broja zajmova u dinarima i da su oni vredni dve milijarde dinara, tako da čine 10,46 odsto ukupne sume svih kredita.
Folksbanka je u 2010. povećala broj klijenata za 17,8 odsto i sada broji više od 54.000 mušterija. Banka zapošljava 450 ljudi, ima 26 filijala, što čini samo jedan procenat bankarske mreže u Srbiji, ali je njen tržišni udeo tri procenta.

Be the first to comment

Leave a Reply