Humanitarna akcija zaposlenih Delta Generali Osiguranja

Humanitarna akcija zaposlenih Delta Generali Osiguranja Univerzitetskoj dečijoj klinici obezbeđen aparat za merenje nivoa glukoze u krvi

  Univerzitetskoj dečijoj klinici Delta Generali Osiguranje doniralo je aparat Guardian REAL-Time. Ovaj sistem za kontinuirano praćenje nivoa glukoze u krvi predstavlja veliki napredak u tehnologiji vezanoj za dijabetes. Aparat alarmira ukoliko nivo glukoze u krvi padne ispod ili se popne preko prethodno podešenih graničnih vrednosti i tako pomaže u uspostavljanju kontrole nad dijabetesom. Sredstva za kupovinu aparata, po izboru Univerzitetske dečije klinike, obezbedili su zaposleni Delta Generali Osiguranja humanitarnom akcijom organizovanom u okviru 23. Beogradskog maratona.

  Guardian REAL-Time sistem za kontinuirano praćenje nivoa glukoze u krvi pokazuje vrednosti nivoa glukoze u realnom vremenu, omogućava praćenje obrazaca koncentracije glukoze i ustanovljavanja situacija u kojima se nivo glukoze povećava ili smanjuje. Pored toga, sistem memoriše podatke pa ih je moguće analizirati kako bi se ustanovile pravilnosti.

  Generalnom direktoru Univerzitetske klinike u Tiršovoj prof. dr Idi Jovanović i prof. dr Silviji Sajić, načelniku odeljenja Službe za endokrinologiju, u ime zaposlenih u Delta Generali osiguranju aparat je uručila Nataša Đurđević, direktor Sektora za odnose s javnošću: „Zadovoljstvo nam je što smo akcijom naših zaposlenih prikupili sredstva za kupovinu aparata koji će omogućiti lekarima na Univerzitetskoj dečijoj klinici jednostavnije praćenje zdravstvenog stanja dece obolele od dijabetesa i na taj način im pomoći da uspostave bolju kontrolu nad dijabetesom“.

  Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj jedna je od najstarijih i najuglednijih dečijih bolnica na Balkanu u kojoj se leče deca iz naše zemlje, bivših jugoslovenskih republika i ostalih zemalja u okruženju. U Tiršovoj se od dijabetesa leči 400 dece i do sada  aparat Guardian Real Time nije korišćen u praćenju ove bolesti.

  Humanitarna akcija zaposlenih

  Sredstva za kupovinu aparata Guardian Real Time prikupljena su humanitarnom akcijom zaposlenih u Delta Generali Osiguranju, organizovanom u okviru 23. Beogradskog maratona. Više od 60 zaposlenih učestvovalo je u „Trci zadovoljstva“, a kolege, prijatelji i partneri kompanije su uplatama donacija i slanjem SMS poruka nagradili njihov trud i pomogli prikupljanje sredstava namenjenih Univerzitetskoj dečijoj klinici.

  O donatoru

  Delta Generali Osiguranje a.d.o. Beograd, članica je Generali Group (Đenerali grupe), jedne od vodećih kompanija na svetskom osiguravajućem i finansijskom tržištu. Sa tradicijom dugom 179. godina, Generali grupa posluje u 68 zemalja sveta, zapošljava više od 85.000 ljudi i ima 70 miliona zadovoljnih klijenata (www.generali.com). Delta Generali Osiguranje, osnivač je Delta Generali Dobrovoljnog Penzijskog Fonda, Delta Generali Reosiguranja i kompanija za životno i neživotno osiguranje u Crnoj Gori.

  Be the first to comment

  Leave a Reply