Inspekcija zatvorila, i zbog prevara u osiguranju, 21 turističku agenciju

Turistička inspekcija saopštila je da je 21 turistička agencija brisana ili je u postupku brisanja u Registru turizma, dok 17 agencija ne radi, pošto su, u poslednja tri meseca, obavljene dodatne kontrole usaglašenosti polisa osiguranja od odgovornosti iz delatnosti.

Tokom obavljanja kontrole, inspekcija je konstatovala da je sa radom u Beogradu prestalo 12 turističkih agencija – “Galija travel”, “Zeksi biš”, “Si-ber”, “Aero klub”, “Nekst”, “Abramović”, “Posejdon travel”, “Milano grup”, “Ineks travel”, “Best reisen”, “Kuća vina” i “Cepelinturs”. U Novom Sadu ne radi agencija – “Bojan”, u Kraljevu “Stekomont”, u Kruševcu “Fer turist”, u Aleksincu “Mega turs” i u Vranju “Micotakis”.

Inspekcija je ustanovila da je 559 turističkih agencija organizatora putovanja pribavilo novu polisu osiguranja od odgovornosti iz delatnosti u skladu sa Zakonom o turizmu.

Polisom osiguranja od odgovornosti iz delatnosti posebno se obezbeđuje šteta koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja.

Be the first to comment

Leave a Reply