Kardif i BNP Pariba uskoro u Srbiji

Osiguravajuća kuća Kardif (CARDIF), koja je u vlasništvu francuske grupe „BNP Pariba“ je zainteresovana za osnivanje društva za životno osiguranje u Srbiji.
Iako formalni zahtev za dobijanje licence još uvek nije podnet, Kardif bi na srpsko tržište trebalo da uđe u narednih nekoliko meseci. Gotovo istovremeno, treba očekivati i dolazak najveće francuske banke BNP Pariba, čija je grupacija, vlasnik Findomestik banke u Srbiji.
Na srpsko tržište prvo će doći osiguravajuća kuća Kardif, koja kao deo grupacije BNP Pariba, posluje u više od 40 zemalja sveta. Kako su nam potvrdili u centralnoj banci, kompanija Kardif se nije interesovala za kupovinu osiguravajuće kuće, već za osnivanje novog društva.
Njeni partneri danas su tridesetak najvećih svetskih banaka, brojne finansijske institucije i kompanije iz različitih privrednih grana (Folksvagen, Reno, GMAC, Fijat…).
Gotovo istovremeno, srpsko tržište, dobiće i banku BNP Pariba, petu po veličini bankarsku grupaciju u svetu i prvu u evro zoni. Ova banka posluje u okviru Grupacije BNP Pariba, koja je zvanično postala vlasnik Findomestik banke u Srbiji u avgustu 2009. Najizvesnije je da bi Findomestik banka trebalo da promeni ime i da postane banka BNP Pariba koja će kasnije nastaviti sa širenjem mreže.

Be the first to comment

Leave a Reply