Komercijalna banka i u 2010. daje subvencionisane kredite

Komercijalna banka se i ove godine uključila u Program Vlade Srbije za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize kako bi podstakla poslovne aktivnosti i obezbedila povoljnije kreditiranje.


Banka je, kako je danas saopštila, potpisala ugovore sa Fondom za razvoj Srbije kojima se reguliše odobravanje kredita uz izuzetno povoljne, subvencionisane kamate.

Krediti se odobravaju preduzećima za likvidnost, obrtna sredstva i izvoz, kao i za investicije, navodi se u saopštenju Komercijalne banke i dodaje da se građanima odobravaju subvencionisani potrošački krediti.

Predviđeno je da se kamata na kredite za likvidnost, obrtna sredstva i izvoz sa valutnom klauzulom subvencioniše oko 4,5 odsto godišnje.

Za kredite bez valutne klauzule, odnosno dinarske, takođe za likvidnost, kamata se računa tako što se referentna kamatna stopa Narodne banke umanji za 1,5 odsto, što je trenutno za krajnjeg korisnika kamata od osam odsto.

Kod kredita za investicije bez garancije Fonda za razvoj kamata će biti u visini tromesečnog Euribora plus četiri odsto godišnje a kod kredita sa garancijom Fonda u visini tromesečnog Euribora uvećanog za dva odsto.

Potrošački krediti za kupovinu automobila, traktora, građevinskih mašina i kamiona biće sa kamatom od 4,5 odsto godišnje a za ostale proizvode šest procenata.

Komercijalna banka, lider na srpskom finansijskom tržištu po visini štednje građana, poseduje poslovnu mrežu sa više od 260 ekspozitura.

Be the first to comment

Leave a Reply