Kosig mijenja ime u Dunav osiguranje

Banjalučko “Kosig Dunav osiguranje” promijeniće ime u “Dunav osiguranje”, po nazivu njihovog većinskog akcionara iz Beograda, čime će simbolično označiti novu fazu vlastitog razvoja na tržištu osiguranja u RS i BiH, saopštili su čelnici tog društva.
Saša Čudić, direktor “Kosig Dunav osiguranja”, kazao je da su na nedavnoj sednici Skupštine akcionara Društva, pored promene imena, imenovani novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora kompanije, te uskladili akta s novim zakonom o privrednim društvima.

“Usvojili smo i odluku o formiranju preduzeća ‘Dunav auto’ Banjaluka, čime pokazujemo da, uprkos izazovima svetske ekonomske krize, ne želimo smanjivati, već, naprotiv, otvarati nova radna mesta”, istakao je Čudić.

Kompanija je prošle godine, prema njegovim rečima, ispunila zacrtane poslovne planove, dok je u prva četiri meseca 2010. obračunala premiju u iznosu od oko 5,4 miliona KM. U Upravi su posebno zadovoljni rastom premije osiguranja imovine za 30 odsto, zatim osiguranja od profesionalne odgovornosti i trendom mesečnog sklapanja oko 100 polisa životnog osiguranja – proizvoda kojeg su uveli prošle godine.

“Prošlu godinu smo završili na drugom mestu na tržištu RS, ali smo prvi po isplatama šteta, te društvenoj i korporativnoj odgovornosti. Ove godine želimo da budemo prvi, ne samo po fakturisanoj premiji, već i po profitu i svim ostalim što osiguranje može da ponudi”, istakao je Čudić.

Darko Stupar, pomoćnik direktora “Kosig Dunav osiguranja”, najavio je novi jedinstveni paket usluga osiguranja od rizika za mala i srednja preduzeća u oblasti proizvodnje, zanatstva i ugostiteljstva, s cenovnim uštedama do 40 odsto.

Be the first to comment

Leave a Reply