Počeo biznis forum na Kopaoniku

Biznis forum na Kopaoniku, okupiće predstavnike Vlade Srbije, ekonomiste i privrednike, a razgovaraće se o novim modelima privrednog rasta, razvoja i održivih reformi, najavili su organizatori.

Kako su najavili Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, na skupu će učestvovati premijer Srbije Mirko Cvetković, potpredsednik vlade Božidar Đelić a najavljeno je i učešće bivšeg ministra ekonomija Mlađana Dinkića.

Na skupu će biti reči o monetarnoj i fiskalnoj politici u Srbiji, evropskoj perspektivi Srbije, očekivanjima domaćih i stranih privrednika od Vlade Srbije i rizicima i izazovima novog privrednog modela.

Učesnici trodnevnog skupa baviće se i pitanjima regulatornog rizika, mogućim investicionim prioritetima u javnom sektoru, regionalnim razvojem i ulogom osiguravajućih kompanija u tom procesu.

Najavljeno je da će na kopaoničkom Biznis forumu učestvovati i ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović i guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić.

Među učesnicima biće i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer, ambasadori SAD, Nemačke, Švajcarske, šefovi kancelarija Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Srbiji, kao i vodeći domaći i strani privrednici u Srbiji.

Organizatori su naveli da se ovogodišnji skup organizuje sa namerom da se ekonomisti i privrednici upoznaju sa suštinom predloga Vlade i da „arhitektama reformi daju korisne savete iz perspektive ekonomskih praktičara”.

Statistički izlazak privrede Srbije iz recesije u trećem tromesečju 2010. godine, naveli su ekonomisti, jeste ohrabrujući, ali postavlja i pitanje održivosti takvog trenda u nestabilnom okruženju, što će biti i jedna od tema skupa.

Beta

Be the first to comment

Leave a Reply