Prodaje se AXA osiguranje u Srbiji?

Kako OsigurajteSe.rs nezvanično saznaje,  AXA osiguranje u Srbiji je na prodaju.

Početkom juna meseca, pojavile su se nepotvrdjene informacije iz osiguravajućih krugova, da je francuska osiguravajuća kuća AXA osiguranje, koja posluje u Srbiji na prodaju. Naime, postoji više zainteresovanih osiguravajućih kuća u Srbiji koje bi preuzele AXA osiguranje I na taj način uvećale svoj portfolio I imovinu.

S obzirom da AXA osiguranje u Srbiji posluje preko dva pravna subjekta: AXA neživotno osiguranje I AXA životno osiguranje, pominju se I različiti kupci odnosno osiguravajuće kuće koje su zainteresovane za kupovinu.
Kako nezvanicno saznajemo, najkonkretnija je Triglav grupacija za preuzimanje AXA neživotnog osiguranja, dok je za AXA životno osiguranje najkonkretnija austrijska kompanija Wiener Stadtische Osiguranje.

U narednim danima ocekujemo konačne informacije koje će svakako izmeniti dosadasnju sliku o osiguravajućoj industriji u Srbiji I novoj preraspodeli. Za sada možemo samo da nagadjamo koji su razlozi ovakvog poteza rukovodstva AXA osiguranja.

AXA osiguranje
AXA osiguranje ado

Od 2010. godine AXA Grupa posluje u Srbiji, a AXA Osiguranje je već dve godine zaredom najbrže rastuća osiguravajuća kuća na tržištu. Srbija je i dalje jedina zemlja u regionu bivše SFRJ i šire u kojoj posluje AXA Grupa, globalni lider u osiguranju. Akvizicijom osiguravajuće kuće Credit Agricole Life, AXA Grupa ušla je na naše tržište i od tada ponudu konstantno unapređuje novim, jedinstvenim proizvodima, beleži rast u prodaji, broju poslovnih partnera i broju zaposlenih, a intenzivno pojačava prisutnost u sektorima bankoosiguranja i saradnje sa privredom.

Više o AXA osiguranju:
Axa osiguranje u Srbiji ostvarilo rast premije
AXA osiguranje zvanicno u Srbiji
Svetski lider u osiguranju odabrao Beograd za centar regiona