Subotičani na prevaru od osiguranja naplatili 23 miliona dinara

SUBOTICA – Zbog sumnje da su za 23 miliona dinara prevarili osiguravajuće kuće u Srbiji, subotička policija uhapsila je Dragana B. (32) iz Subotice, dok je protiv još 11 osoba podnela krivične prijave.

Prijave za prevare u osiguranju dobili su Subotičani Marijana B. (36), Tomislav B. (26), Geza G. (68), Milan S. (29), Marijana R. (29), Aleksandar G. (25), Goran Š. (36), Darko Ž. (25), Viktor H. (35), Silvester B. (35) i Marko K. (44).

Subotička policija pokrenula je akciju krajem marta, kada je od mađarskih kolega stigao dopis sa spiskom imena osoba koje treba proveriti, jer je drastično povećan broj saobraćajnih nesreća u južnoj Mađarskoj u kojima su učesnici vozači sa severa Vojvodine.

– U Subotici su angažovani vlasnici „juga“ ili „golfa 1“, koji su osigurani, da za 100 ili 200 evra pređu u Mađarsku i pojave se na određenoj raskrsnici. Na dogovorenom mestu čekali su ih višestruko skuplji automobili – „mercedes“, BMW  ili „audi“ iz Nemačke ili Mađarske. Ta vozila su uglavnom već havarisani. Tada bi se iscenirala nesreća – priča sagovornik .

Grupa je dalje, uigranom šemom, popunjavala evropski zapisnik o saobraćajnim nesrećama, koji u Mađarskoj, bez obzira na visinu štete, izuzima prisustvo policije na mestu udesa, jer nema povređenih.

– „Udareni“ automobili odmah su bili dovoženi u servis gde je na skupe popravke, koje je, naravno, plaćalo osiguranje. U ovakvim slučajevima se naplata vrši preko Udruženja osiguravača Srbije – objašnjava naš sagovornik.

Be the first to comment

Leave a Reply