Ugovor DDOR i JAT o osiguranju putnika

Putnici Jat ervejsa (Jat Airways) koji iz Srbije putuju u neku od zemalja članica EU će imati besplatno zdravstveno osiguranje.

Na osnovu ugovora koji su potpisali direktor Jata Srđan Radovanović i direktor osiguravajuće kompanije “DDOR Novi Sad” Kristijan Oto Noi (Ćristian Otto Neu), pravo na besplatno osiguranje imaju putnici koji imaju povratnu avionsku kartu i srpski pasoš.

Osiguranje važi najviše trideset dana i obuhvata neophodnu medicinsku pomoć, ambulantno i bolničko lečenje, neodložne operacije i prevoz do Srbije u vrednosti do 5 hiljada evra.

Direktor Jata Srđan Radovanović je kazao da taj ugovor nacionalnu aviokompaniju košta “milion i po putnika puta pet hiljda evra” i da se ne isplati kompaniji, ali da se isplati putnicima.

“Želja nam je da što više građana udobno i sigurno putuje u zemlje EU kao i da bez obzira što njihovi novčanici nisu puni kao putnicima iz zemalja EU da se u tim zemljama osećaju sigurno”, kazao je on.

Direktor osiguravajuće kompanije “DDOR Novi Sad” Kristijan Oto Noi je kazao da će građani sada moći da računaju na brzu i kvalitetnu medicinsku pomoć bilo gde u Evropi.

“Medicinske usluge u EU su izuzetno skupe, pa građani koji na put krenu bez polise zdravstvenog osiguranja rizikuju da se izlože ogromnim troškovima, ili čak da im u nekim situacijama ne bude pružena pomoć”, kazao je on.

Potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić je kazao da se nada da će Jat sa ili bez strateškog partnera naći svoje mesto kao i da bi bez obzira što puno ljudi kritikuje nacionalnog avioprevoznika Srbija i građani bili osiromašeni bez njega.

Zdravstveno osiguranje će biti pružano u okviru jednog od najvećih evropskih sistema medicinske pomoći Korisa (Coris) a građani u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode treba da pozovu dežurni centar.

Kako je saopšteno, Jat je jedina aviokomanija na svetu koja svojim putnicima pruža ovu vrstu usluga.

Be the first to comment

Leave a Reply