Zakon o osiguranju

Predsednica Skupštzakon o osiguranjuine Srbije Slavica Đukić – Dejanović izjavila je danas da će zakon o osiguranju biti tema rada poslanika u narednom sazivu parlamenta i naglasila da u ovom trenutku postoje subjekti i institucije koji imaju jasnu viziju kako taj zakon treba da izgleda.
”Sredstva dobijena od premija osiguranja veoma su značajna za ukupan finansijski bilans zemlje i ta oblast treba da bude zakonski regulisana”, naglasila je Djukić-Dejanović u izjavi novinarima, posle prvog dela regionalne konferencije posvećene razvoju tržišta osiguranja u Jugoistočnoj Evropi.
Prema rečima predsednice parlamenta, i današnji skup u beogradskom hotelu “Hajat” je svojevrsna javna rasprava “o nacrtu zakona koji praktično još ne postoji”.
“Izbori u Srbiji su redovni i morali smo prema njima planirati dalji rad, ali ništa ne smeta da se krene u razgovore o donošenju budućeg zakona o osiguranju. Mislim da će svaka rasprava o toj temi doprineti kvalitetu tog zakona”, poručila je Djukić – Dejanović.

Be the first to comment

Leave a Reply